6.2.05

Seminarie voor bierbereiding

Professor G. Baetslé, docent emeritus Hogeschool Gent CTL, auteur van "Handboek bij de Studie van de Mouterij- en Brouwerijtechnologie" en "Vakboek voor de Bierslijter" richt een seminarie over bierbereiding in.

De lessen zijn in het bijzonder gericht op bruikbare kennis voor amateurbrouwers, bierliefhebbers, objectieve bierproevers (zythologen dus) en operatoren in de brouwerij. De lessen zouden bij voorkeur in dialoogvorm doorgaan.

Het seminarie wordt ingericht in de brouwerij Huyghe in Melle, telkens op zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30 en op volgende data :
  • 2 april 2005 : "De grondstoffen en hun oordeelkundig gebruik."
  • 9 april 2005 : "Het brouwproces (de oplossingsfase)."
  • 16 april 2005 : "De gist, de gisting en de hergisting."
  • 23 april 2005 : "De afwerking, nazorg, de tapinstallatie."
  • 30 april 2005 : "Brouwerijbezoek, geleide degustatie."

Inschrijvingen door storting op rekeningnr. 671-1142139-35 van G. Baetslé, Meienbroek 64, 9920 Lovendegem, voor 26 maart 2005 van :

  • € 80,00 zonder handboek, maar met de projectiebeelden, ingebonden.
  • € 110,00 mét handboek in syllabusvorm : "Handboek bij de Studie van de Mouterij- en Brouwerijtechnologie" (635 p.), plus projectiebeelden.

Voor verdere inlichtingen, contacteer Prof. Gilbert Baetslé op tel. nr. 09-372.00.77 (liefst tussen 12 en 14 uur en na 18 uur, of op volgend adres : Meienbroek 64, 9920 Lovendegem.